The Girls on the Bus har premiär 14 mars på HBO Max

7 februari 2024

Max Original dramaserien The Girls on the Bus har premiär med två avsnitt på torsdagen den 14 mars, följt av ett nytt avsnitt varje vecka fram till den 9 maj på HBO Max.

The Girls on the Bus är en komedi och karaktärsdrivet drama som är inspirerat av ett kapitel i Amy Chozicks bok ”Chasing Hillary”. Serien berättar om fyra kvinnliga journalister som följer varje steg i en parad av felaktiga presidentkandidater. Historien kretsar kring Sadie McCarthy (Melissa Benoist), en journalist som romantiserar en svunnen era och som satsar allt för att få möjligheten att bevaka en presidentkampanj. Sadie ger sig ut på turné och knyter så småningom an till tre kvinnliga konkurrenter, Grace (Carla Gugino), Lola (Natasha Behnam) och Kimberlyn (Christina Elmore). Trots deras olikheter blir kvinnorna som en familj och dom sitter på första parkett till den största såpoperan i staden - kampen om Vita huset.

Rollistan inkluderar Melissa Benoist, Carla Gugino, Natasha Behnam, Christina Elmore, Brandon Scott, med Griffin Dunne, Mark Consuelos och Scott Foley.

The Girls on the Bus, skapad av Amy Chozick och Julie Plec, är inspirerad av Chozicks erfarenheter som politisk reporter. Chozick och Plec fungerar som exekutiva producenter tillsammans med showrunner Rina Mimoun, Greg Berlanti, Sarah Schechter, Leigh London Redman och Marcos Siega. Jesse Peretz är exekutiv producent och regisserade pilotavsnittet och Benoist fungerar som producent. Serien är en produktion från Berlanti Productions i samarbete med Warner Bros. Television.

Se de första bilderna här

Kontakter

Linnéa Berglund

PR Specialist

HBO Max