Nyheter i december på HBO Max

28 november 2023

Här är de nya serierna, dokumentärerna och filmerna som kommer till HBO Max i december.

Förändringar kan förekomma.

HÖJDPUNKTER PÅ HBO MAX I DECEMBER

 

Great Photo, Lovely Life: Facing a Family’s Secrets – Premiär 6 december
Den prisbelönta dokumentärfilmen Great Photo, Lovely Life från HBO är regisserad av Amanda Mustard och Rachel Beth Anderson. Mustard, en välkänd fotojournalist som dras till kraften i att berätta sanningen genom linsen på sin kamera, återvänder hem till Pennsylvania för att undersöka de sexuella övergreppsbrotten som hennes farfar begått. En åtta år lång filmresa med avslöjande intervjuer, arkivfotografier och intima hemmavideor dokumenterar Great Photo, Lovely Life: Facing a Family’s Secrets en personlig resa för att inte bara avslöja, utan också förstå inverkan hennes farfar, en lokal kiropraktor, hade på hennes familj efter att ha begått årtionden av sexuella övergrepp. Filmen utforskar också komplexiteten i den efterföljande tystnaden.

1 timme 52 minuter.

Världens värsta människa – Tillgänglig från 8 december
Världens värsta människa, regisserad av Joachim Trier, är en modern dramakomedi om sökandet efter kärlek och mening i det samtida Oslo. Filmen skildrar fyra år av Julies liv, en ung kvinna som navigerar genom de svårigheter som hennes kärleksliv innebär och kämpar för att hitta sin väg framåt i karriären, vilket leder henne att ta en titt på vem hon verkligen är. Filmen hade premiär under Cannes Film Festival 2021 och blev kritikerrosad, Renate Reinsve vann priset för Bästa skådespelerska för sin prestation. Vid den 94:e Oscarsgalan blev filmen nominerad för Bästa internationella långfilm och Bästa originalmanus.

Leo Reich: Literally Who Cares?! – Premiär 17 december
I sin första HBO-komedispecial möter denna brittiska författare och komiker den virvlande osäkerheten om vår kollektiva framtid och ställer de stora frågorna, som: "Hjälper detta?", "Är jag attraktiv?", och "Ingen förolämpning killar, men bokstavligen, vad pågår?". Balanserande på gränsen mellan hysterisk ståuppkomik och humorlös performancekonst blandar Leo Reich: Literally who cares?! sånger, anekdoter och ångestfyllda icke sekvensiella påståenden i ett modigt försök att öka medvetenheten om viktiga sociala och politiska frågor... eller något. Showen blev nominerad för Best Newcomer vid Dave Comedy Awards 2022, Most Outstanding Show vid Melbourne International Comedy Festival 2023, och kulminerade i en Off-Broadway-föreställning i New York.

Gwyneth vs Terry: The Ski Crash Trial – Har premiär den 25 december 
Med unik tillgång till dem som deltog, inklusive en jurymedlem och viktiga vittnen, är detta insidan av berättelsen om ett av de mest omtalade rättsfallen år 2023. År 2016 kolliderar två skidåkare på en exklusiv skidort i Utah: Hollywood A-listern Gwyneth Paltrow och pensionerade optiker Terry Sanderson. Vem som orsakade den ödesdigra kollisionen är då starkt omstritt och leder till en åtta dagar lång rättegång som följs av hela världen. Det är ett sällsynt fall av en civilperson i en rättslig strid med en kändis. Del ett berättar Terrys historia; när han allvarligt skadas vid skidåkning stämmer han Paltrow, men hans liv blottas i en bitter rättegång. Del två berättar Gwyneths historia; den Oscarbelönade skådespelerskan och affärskvinnan förklarade sin oskuld från första dagen. Två fängslande perspektiv som uppmanar tittaren att besluta – vem bär skulden? Vem blev orättvist behandlad?

Två avsnitt, båda avsnitten släpps på premiärdagen.

Årets julfilmer på HBO Max:
Samtliga filmer blir tillgängliga 1 december.
A Bad Moms Christmas  
Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Four Christmases  
How the Grinch Stole Christmas  
The Holiday  

Nya serier och säsonger som kommer till HBO Max i december:
Murder in Boston: Roots, Rampage, and Reckoning – Premiär 5 december
Boom Boom Bruno – Premiär 7 december
My Adventures With Superman – Premiär 11 december
Skazana (Aka. The Convict) – Premiär 21 december

Nya filmer, dokumentärer och komedispecialer i december:
Ali & Ava – December 1
The Great Wall – 8 december  
The Secrets We Keep – 15 december
Peltz-Beckham vs The Wedding Planners – 18 december
Broken Hill Blues (Aka. Ømheten) – 22 december
The Mummy (2017) – 25 december
Greenland – 25 december
Scream (2022) – 25 december  
The Marksman (2021) –  25 december

I december är det också dags för säsongsavslutning för Max Original komediserien Bookie (21/12) som är skapad av Emmynominerade Chuck Lorre (The Big Bang Theory) och Nick Bakay, Julia (21/12) med Sarah Lanchashire i huvudrollen som en ny stjärnkock och Rap Sh!t (21/12) som följer två gymnasievänner som återförenas för att bilda en rappgrupp. Utöver det har också säsong 2 av dramaserien The Gilded Age säsongsavslutning 18/12 och sista avsnittet av den andra säsongen av spanska skräckserien 30 Coins släpps 11/12.

Kontakter

Linnéa Berglund

PR Specialist

HBO Max