Highlights på HBO Max 2023 – och vad vi ser framemot 2024

18 december 2023

Tittarnas favoriter – här är de mest sedda titlarna som har haft premiär 2023 på HBO Max i Sverige. Och en smygtitt på vad vi ser framemot 2024.  

Det gångna året har varit fullt av spännande premiärer på HBO Max. När vi nu närmar oss ett nytt år är det dags för en tillbakablick på serieåret som gått men också vad vi har att förvänta oss 2024.  

2023 rivstartades när The Last of Us hade premiär, den kritikerhyllade publikfavoriten blev ett globalt fenomen och seglade upp på som mest sedda serie någonsin på HBO Max i Sverige. Senare under året mottog serien hela 24 nomineringar inför den 75:e upplagan av Emmy Awards som går av stapeln 16 januari 2024.  

Den prisbelönade HBO-dramaserien Succession fick ett oförglömligt avslut när familjen Roy samlades för en sista gång i den säsong fyra. Ett helt avsnitt spelades in i Norge och det dök upp flera svenska kopplingar när Alexander Skarsgårds karaktär Lukas Matsson åt Ahlgrens bilar och drack julmust.  

I slutet av juni kom ett efterlängtat kapitel av tittarfavoriten And Just Like That… med sin andra säsong och vid säsongsavslutningen bekräftades det att vi kommer att få tillbringa mer tid i ’Sex and the City’-universumet då And Just Like That… kommer med en tredje säsong.  

Den mest sedda titeln inom kategorin dokumentär som har haft premiär under året är den exklusiva dokumentärserien Imperiet Bianca som ger en inblick i Bianca Ingrossos väg till att bli den framgångsrika entreprenören hon är idag. I fem avsnitt får vi följa Bianca när hon tillsammans med sitt team lägger all tid och kraft på att bygga ett imperium från grunden.  

Andra succéserier från det gångna året är Love & Death som berättar den sanna historien om Candy och Pat Montgomery och Betty och Allan Gore. Omtalade The Idol som följer Jocelyn som efter ett nervöst sammanbrott bestämt sig för att återta sin rättmätiga plats som den största popstjärnan i USA. Dramaserien Full Circle som är regisserad av Steven Soderbergh.   

Bland filmer på listan ser vi DC-filmen The Flash och de efterlängtade uppföljarna, hajfilmen Meg 2: The Trench och superhjälteäventyret Shazam! Fury of the Gods.  

Topp 10 mest sedda titlarna som har haft premiär 2023* på HBO Max i Sverige:  

1. The Last of Us
2. And Just Like That… säsong 2
3. Succession säsong 4
4. Meg 2: The Trench
5. The Idol
6. Imperiet Bianca
7. Love & Death
8. Shazam! Fury of Gods
9. The Flash
10. Full Circle  

*Data insamlad från januari till november 2023 

Kommer 2024  

Under våren 2024 kommer mer efterlängtat innehåll att ha premiär. Bland annat dramaserien The Regime med Oscarsbelönade Kate Winslet i huvudrollen och efterlängtade andra säsongen av Tokyo Vice och dokumentärserien The Jinx.  

The Regime  
Miniserien följer en auktoritär regim i dess palats medan saker och ting börjar falla samman. På rollistan ser vi Oscarsbelönade Kate Winslet, regisserad av Stephen Frears och Jessixa Hobbs och skriven av Will Tracy. Förutom Winslet ser vi även Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton, Hugh Grant, Danny Webb, David Bamber, Henry Goodman, Stanley Townsend, Louie Mynett, Rory Keenan, Karl Markovics och Pippa Haywood. 

The Tourist, säsong 2  
Efter ett år av att ha rest världen runt och gömt sig har Elliot (Jamie Dornan) och Helen (Danielle Macdonald) sakta börjat bygga upp ett lugnt och stabilt liv tillsammans som pojkvän och flickvän. Men när Elliot får ett meddelande från någon från hans förflutna som vill träffas, reser paret tillbaka till Irland och bestämmer sig för att det äntligen är dags för Elliot att återupptäcka sina rötter. Men saker går inte som planerat och de möter flera farliga konsekvenser från Elliots tidigare liv. Manus av Jack och Harry Williams och regisserad av Fergus O'Brien. 

Tokyo Vice, säsong 2  
Ett kriminaldrama baserat på journalisten Jake Adelsteins ögonvittnesskildring från det sena 90-talets undre värld i Tokyo, där inget och ingen är vad de förefaller vara. Tony® prisbelönta J.T. Rogers skapade och skrev serien och är även exekutiv producent. 

Curb Your Enthusiasm, säsong 12
Komediserien där Larry David spelar en fiktiv version av sig själv. Larry David har allt: pengar, trygghet, berömda vänner, en entusiastisk fru och ett fantastiskt Hollywoodhem. Så varför är han fast besluten att göra sitt liv till en enda stor röra? 

The Jinx: Part Two
I dokumentären The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst chockades tittare över hela världen när de hörde Robert Durst säga orden: "Killed them all, of course”. Bara några timmar tidigare hade Durst blivit arresterad i en hotellobby på grund av bevis som offentliggjordes i dokumentären. Filmteamet fortsatte sedan med sina undersökningar under åtta år och avslöjade tidigare dolt material såsom Dursts fängelsesamtal och intervjuer med personer som aldrig tidigare klivit fram. Regisserad av Andrew Jarecki.

The Girls on the Bus
The Girls on the Bus är inspirerad av ett kapitel i Amy Chozicks bok "Chasing Hillary." Det är en komedi och karaktärsdrivet drama som berättar om fyra kvinnliga journalister som följer varje steg i en parad av felaktiga presidentkandidater, samtidigt som de hittar vänskap, kärlek och skandal längs vägen. Med Melissa Benoist, Natasha Behnam, Christina Elmore, Brandon Scott och Carla Gugino. Julie Plec och Chozick skriver och producerar serien. 

The Sympathizer
Baserad på Viet Thanh Nguyens Pulitzerprisbelönta roman med samma namn, är The Sympathizer en spionagethriller och tvärkulturell satir om kampen för en halvt fransk, halvt vietnamesisk kommunistspion under Vietnamkrigets sista dagar och hans kamp. HBO Original-mini-serien är co-showrun och exekutivt producerad av Park Chan-wook och Don McKellar. På rollistan är Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, Toan Le, Ky Duyen och Sandra Oh. Samt huvudrollsinnehavaren och exekutiva producenten Robert Downey Jr., som spelar flera roller. 

House of the Dragon, säsong 2
Säsong 2 tar vid där säsong 1 slutade: En familj splittrad över den kungliga tronföljden är på väg mot ett inbördeskrig. I huvudrollerna ser vi bland andra Emma D'Arcy och Olivia Cooke.
Premiär sommaren 2024.

Pressbilder finns här

Mer information om kommande premiärer finns här

Kontakter

Linnéa Berglund

PR Specialist

HBO Max